ΠΡΟΪΟΝΤΑ

traditional pattern

Φέτα Π.Ο.Π. Τρικάλων

Η φέτα Θεσσαλός είναι ένα προϊόν με Προστατευόμενη Προστασία Προέλευσης (Π.Ο.Π.), το οποίο παράγεται αποκλειστικά από φρέσκο ελληνικό πρόβειο και γίδινο γάλα, από ζώα που βοσκούν στις εκτάσεις της Θεσσαλικής γης. Είναι ένα μαλακό, με αλμυρή και πικάντικη γεύση τυρί το οποίο ωριμάζει σε άλμη για τουλάχιστον δύο μήνες. Ξεχωρίζει για την αυθεντική του γεύση, καθώς παρασκευάζεται με την παραδοσιακή μέθοδο, ακολουθώντας πάντα αυστηρό πρωτόκολλο υγιεινής.

Γίδινο Τυρί

Το γίδινοο τυρί Θεσσαλός είναι ένα παραδοσιακό προϊόν, το οποίο παράγεται από 100% ελληνικό φρέσκο γάλα, το οποίο ωριμάζει σε άλμη. Είναι ένα τυρί πολύ εύπεπτο το οποίο διακρίνεται για την αλμυρή του γεύση, πλούσια με αρώματα της ελληνικής υπαίθρου.

Αιγο... Πρόβειο Τυρί

Το αιγοπρόβειο τυρί Θεσσαλός παράγεται αποκλειστικά από 100% ελληνικό φρέσκο αιγοπρόβειο γάλα. Είναι ένα μαλακό τυρί άλμης, με αλμυρή γεύση και συνεκτική υφή.

Αγελαδινό Τυρί

Το λευκό αγελαδινό τυρί Θεσσαλός παράγεται από 100% φρέσκο Ελληνικό αγελαδινό γάλα. Είναι ένα λευκό και μαλακό τυρί άλμης με ήπια και ελαφριά γεύση.

Γίδινο Γιαούρτι

Παράγεται από 100% ελληνικό γίδινο γάλα, από αίγες που εκτρέφονται και βοσκούν στα ελληνικά βουνά. Διακρίνεται για τη χαμηλή περιεκτικότητά του σε λακτόζη, την πλούσια και αυθεντική του γεύση καθώς και την χαρακτηριστική παραδοσιακή πέτσα στην επιφάνειά του.

Πρόβειο Γιαούρτι

Το πρόβειο γιαούρτι Θεσσαλός παράγεται αποκλειστικά από 100% ελληνικό πρόβειο γάλα, από πρόβατα που εκτρέφονται και βοσκούν στην Θεσσαλική ύπαιθρο. Διακρίνεται για την πλούσια και αυθεντική του γεύση, καθώς και για τη χαρακτηριστική πέτσα στην επιφάνειά του.

Αιγοπρόβειο Γιαούρτι

Παραδοσιακό γιαούρτι με 50% πρόβειο και 50% γίδινο γάλα. Πλούσια γεύση, μαλακή υφή και η χαρακτηριστική πέτσα στην επιφάνειά του.

Αγελαδινό Γιαούρτι

Προϊόν από 100% αγελαδινό γάλα. Πλούσιο σε ασβέστιο, πρωτείνες, βιταμίνες και με μοναδική παραδοσιακή γεύση.

Ανθότυρος

Ο ανθότυρος Θεσσαλός είναι ένα προϊόν τυρογάλακτος, που παράγεται από 100% ελληνικό φρέσκο πρόβειο και γίδινο γάλα, προσθέτωντας ορό γάλακτος που προκύπτει από την παρασκευή της φέτας ΠΟΠ. Όπως δηλώνει το όνομα του, ως άνθος των τυριών έχει μία ιδιαίτερη κρεμώδη γεύση με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι. Μπορεί να καταναλωθεί ως πρωινό ή συνοδευτικό σε αλμυρά πιάτα.

"Κονάκι"

Το αλοιφώδες τυρί Θεσσαλός "Κονάκι" παράγεται αποκλειστικά αιγοπρόβειο γάλα, έχει κρεμώδη υφή, ελαφρώς αλμυρή γεύση και χαρακτηριστικό παραδοσιακό άρωμα. Μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και είναι ιδανική πρόταση για σνακ ή δεκατιανό ή συνοδευτικό σε κυρίως πιάτο.

"Θρυψάλλα"

Το γιαουρτοοτύρι Θεσσαλός "Θρυψάλλα" είναι ένα μαλακό, κρεμώδες τυρί που παρασκευάζεται από φρέσκο αιγοπρόβειο γάλα. Ακολουθώντας την παραδοσιακή συνταγή φτιάχνουμε ένα προϊόν με δροσερή γεύση και άρωμα γιαούρτης.

Κεφίρ

Το κεφίρ Θεσσαλός είναι ένα γάλα που έχει υποστεί ζύμωση, το οποίο παράγεται από γίδινο ελληνικό γάλα και από την προσθήκη κόκκων κεφίρ. Ξεχωρίζει για την απίθανη γεύση του, τα τεράστια οφέλη για την υγεία και για τη χαμηλή συγκέντρωσή του σε λακτόζη, γεγονός που το καθιστά πιο εύπεπτο.

Σαγανέλι Ημίσκληρο Τυρί

Το Σαγανέλι είναι ένα ημίσκληρο τυρί που παράγεται από αποκλειστικά από ελληνικό πρόβειο και γίδινο γάλα. Αυτό το προϊόν αποτελεί τη ναυαρχίδα των ημίσκληρων τυριών του Θεσσαλού. Χωρίς καμία πρόσθετη γεύση, με τη δική του αγνή γνήσια γεύση γάλακτος, φέρνει στο μυαλό τα αρώματα της ελληνικής υπαίθρου και έτσι είναι κατάλληλο για να συνδυαστεί με οποιαδήποτε άλλη γεύση. Η πρότασή μας είναι να συνδυάζεται με μαρμελάδα σύκο ή ντομάτα ή με καραμελωμένα κρεμμύδια. Όπως όλα τα ημίσκληρα τυριά μας, το σαγανέλι μπορεί να καταναλωθεί ως έχει ή ψημμένο.

Σαγανέλι Τσίλλι

Είναι ένα ημίσκληρο τυρί με καυτερή γεύση. Παράγεται από πρόβειο και γίδινο γάλα και τριμμένη καυτερή πιπεριά. Είναι ένα τυρί που τρώγεται ως έχει ή ψημμένο. Αποτελεί ιδανική πρόταση για ένα πικάντικο πιάτο ζυμαρικών, για πικάντικη πίτσα και για ποικιλία τυριών που συνοδεύεται από κρασί.

Σαγανέλι Μεσογειακό

Είναι ένα ημίσκληρο τυρί με μεσογειακή γεύση. Παράγεται αποκλειστικά από φρέσκο παστεριωμένο ελληνικό πρόβειο και γίδινο γάλα, προσθέτοντας στο τέλος πάστα ελιάς, ρίγανη και παρθένο ελαιόλαδο. Οι ελιές και το λάδι συλλέγονται από τους ελαιώνες του Πηλίου, το βουνό των κενταύρων και η ρίγανη από τα βουνά των Αγράφων και της Πίνδου. Έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και όσο πιο πολύ ωριμάζει τόσο πιο νόστιμο γίνεται. Μπορεί να καταναλωθεί ως έχει ή ψημμένο.

Σαγανέλι Πιπεράτο

Είναι ένα πικάντικο ημίσκληρο τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο, γίδινο γάλα και τέσσερα είδη πιπεριων (μαύρο, κόκκινο, λευκό και πράσινο). Κάθε μπουκιά μπορεί να περιγραφεί ως έκρηξη γεύσεων, είτε το τυρί είναι ψημμένο είτε όχι.

Θα βρείτε όλα μας τα νέα προϊόντα στην εταιρική μας παρουσίαση

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καρόλου Μιλάνου 1, Νέα Ιωνία, Βόλος, 38446
9ο χλμ Τρικάλων-Πύλης, Πηγή Τρικάλων, 42100

Tηλ: (+30) 2421 085511
Email: info@thessalosdairy.gr